2021 Yılının En İyi 10 NFT Sitesi

2021 yılı NFT sektörü için en verimli yıllardan biri oldu. Bu bağlamda bu kavramın çok daha popüler bir hale geldiğini de söylemek mümkündür. Pek çok ünlü ismin bu alana girmesi alım ve satımlar yapması sektörün büyümesine ve daha da popüler olmasını sağladı.

nft

Elbette ki NFT dünyasına giren tek kişiler bazı ünlüler değildi. Bunların yanında dünya çapındaki büyük markalar da kendi NFT’lerini çıkardı ve sektöre giriş. Geçtiğimiz yılda bu sektörden en çok pay alan alanlarda biri de oyun sektörü oldu. Böylece pek çok oyun firmasının da bu dünyaya girdiğini gördük. Üstelik 2021 yılı NFT oyunları için de oldukça verimli ve kazançlı bir yıl oldu. Ancak bu yazımızda sizler için 2021 yılında en iyi performans sergileyen 10 NFT sitesini paylaşacağız.

Opensea

Bilindiği üzere Opensea platformu ilk olarak 2017 yılında hayatımıza girdi. O günden bu yana da NFT dünyasının en popüler sitesi olmayı başardı. Aynı zamanda Opensea, Ethereum blok zincirinde başlatılmış olan ilk pazar yeri olarak da karşımıza çıkmaktadır. Bilindiği üzere Opensea Alex Atallah ve Devin Finzer tarafından kurulmuştur. İki kişinin kurduğu bu platform günümüzde dünyanın en büyük NFT pazarına ev sahipliği yapıyor.

Rarible

Opensea’nin ardından 2021 yılında en iyi performans gösteren platform ise Rarible oldu. Bu sene içinde Rarible çok daha fazla yaratıcıyı ve koleksiyoneri bünyesine kazandırmayı başladı. Üstelik bu platforma da ücretsiz bir şekilde NFT yüklemesi yapmanız mümkündür. Bunun için yapmanız gereken tek şey NFT yüklemesi yaparken gaz ücretini alıcı öder seçeneğini işaretlemektir. Böylece bu özellik sayesinde gaz ücreti ödemeden NFT’nizi yayınlanamanız mümkün olacaktır.

SuperRare

Belirli sayıda NFT paylaşabileceğiniz bu platformda ise oldukça nadir NFT’leri bulmanız mümkündür. Bu platformda Eter kullanılmaktadır. Bir NFT Pazar yeri olmasının yanında aynı zamanda bir sosyal ağ oluşturmayıı da başarmışlardır.

Foundation

Diğer platformlardan en büyük farkı gerçek anlamda iyi işler çıkaran sanatçılara yer veren bir platform olmasıdır. O yüzden de bu platformda gerçek anlamda iyi çıkarmış olan sanatçıların eserlerini bulmanız mümkündür. Eğer sanat yeteneğinize güveniyorsanız bu platform tam da size göre demektir. Bu bağlamda Foundation’da direkt olarak NFT’lerinizi paylaşamayacağınızı belirtmek gerekiyor. Öncelikli olarak bu platform için davetiyeye sahip olmanız gerekiyor. Bunun için de platforma kayıtlı olan ve davetiyeye sahip olan birinden davetiye almanız gerekmektedir. Aksi takdirde bu platformda satış yapmanız pek mümkün olmayacaktır.

Atomic Market

Günümüzün en yüksek işlem hacmine sahip olan NFT pazar yerlerinden biri olarak bilinmektedir. NFT destekli bir oyun olan Axie Infinity tarafından barındırılmaktadır. Bu sene içinde en çok dikkat çeken platformlardan biri olmayı başarmıştır.

2021 Yılında İyi Performans Sergileyen Diğer Siteler

  • Myth Market
  • BakerySwap
  • KnownOrigin
  • Enjin
  • Portion
Leave a Reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir