Bitpanda Kripto Para Borsası

Bitpanda, dünyanın en iyi kripto para borsalarından biri olarak bilinmektedir. Dünya üzerinde daha çok Avrupa’da tanınan bir kripto para borsasıdır. Bu borsa kullanıcılar direkt olarak ticaret yaparlar. Bu da işlemlerin çok daha hızlı bir şekilde tamamlanacağı manasına gelir. Genellikle bir işlem, anında işlem olarak görülmekte olan bir ya da iki dakikadan daha kısa süre içinde gerçekleştirilir. Bu kripto para borsası, bu tarz anlık işlemler konusunda sektördeki en ucuz kripto para borsalarından biri olarak kabul edilmektedir.

Avrupa Birliği yasalarına tabi olan Bitpanda bir Avrupa şirketi olarak hizmet vermektedir. Bu da bir kullanıcı olarak kripto para borsasında hangi haklara sahip olduğunuz konusunda size daha net bir avantaj sağlayacaktır. Fakat bunlar aynı zamanda kripto para borsasını kullanmanız durumunda KYC denilen kimlik doğrulama sürecinden de geçmek zorunda olduğunuz manasına geliyor.

Bitpanda ve Güvenlik

Bitpanda öncesinde Coinimal olarak biliniyordu. Kripto para borsası Coinimal GmbH isimli şirkete aittir. PSD2 lisansı ile faaliyetlerini yürütmektedirler. PSD2 lisansı, kripto para borsasına Avrupa Birliği bölgelerinde ödeme hizmeti sunma izni veren bir lisanstır.

O yüzden de bu özelliği sayesinde işlemleri için kullanmada güvenilir bir yer olarak kabul edilmektedir. Şirket kullanıcılar için parayı şifreleme yöntemi ile güvene alır. Değerin büyük bir bölümünü internete bağlı olmayan cüzdanlarda saklarlar. Böylece şirketin herhangi bir hack olayı yaşaması durumunda kayıplar da sınırlandırılmış olur. Fakat şu ana kadar herhangi bir saldırıya uğramadı. Bitpanda, kullanıcılarının paralarını güvende tutmak için pek çok güvenlik önlemini almaktadır. Bu önlemler arasında iki faktörlük kimlik doğrulaması da yer almaktadır. Bitpanda, Avusturya menşeili bir şirket olmasından dolayı Avrupa Birliği ile birlikte Avusturya yasalarına da tabidir. Tüm bunlar bir anlamda kullanıcılarının değerlerini nasıl yönetecekleri konusunda bir dizi kurallara uyması gerektiğini manasına gelmektedir.

Bitpanda hakkında bir dönem bazı şikayetlerde bulunmuştur. Bu kişiler ve bazı siteler paralarının kaybolduğuna dair iddialar ortaya atmışlardır. Kaydolmalarının ardından hesaplarının Bitpanda tarafından dondurulduğunu söylemişlerdi. İlk bakışta bunun oldukça ciddi yasa dışı durumlar karşısında olacağı düşünülüyordu. Fakat Bitpanda’nın hüküm ve koşulları dikkatlice okunduğundan bunun teorik anlamda olabilecek bir şey olduğu ortaya çıkmıştır.

Listelenmiş olan ihlaller, birden çok hesaba sahip olmak ve pornografi gibi durumları içeren olaylarda geçerli bir durumdur. O yüzden de bunları göz önünde bulundurmanız çok daha yararlı olacaktır. Elbette ki bu kripto para borsasının katı kuralları kullanıcılar ile anlaşmaları bozmadan yetkililerden gelecek olan herhangi bir gerekliliğe uymaları için kendilerini güvence altına almak istemelerinin bir sonucudur. Bir yerde bu katı kurallar genel olarak bakıldığında kripto para birimlerinin ana fikrine aykırı bir durumdur.

Bitpanda ve Kullanım Kolaylığı

Bitpanda oldukça gelişmiş bir ara yüze sahiptir. Ayrıca mobil uygulaması ile dünyanın neresinde olursanız olun kripto para ticareti yapmanız oldukça kolay ve pratiktir. Bu kripto para borsası oldukça kullanıcı dostu bir yapıya sahiptir.

Ayrıca bu kripto para borsası ne kadar ödemeniz gerektiğini de bilmenizi oldukça şeffaf ve kolay bir hale getirmektedir. Ücretler oldukça nettir ve bunlar işlemlerinize dahil edilir. Bu sayede net bir şekilde ne kadar ödemeniz gerektiğiniz ya da ne kadar ödeme alacağınızı bilirsiniz.

Bitpanda üzerinde pek çok kripto para birimi ile işlem yapmanız mümkündür. Bu durum daha az bilinmekte olan kripto para birimlerini bazılarına yatırım yapmayı planlıyorsanız size kolaylık sağlar. Ayrıca bu yeni başlayanlar için de oldukça iyi bir özelliktir.

Bitpanda’da fiat para birimleri ile kripto para satın almanız da mümkündür. Kullanıcılarına oldukça çeşitlik ödeme yöntemleri sunmaktadırlar. Bunlara banka havalesi, Skrill hatta Amazon kuponları bile dahildir. Tüm bunlar kullanıcılar için kripto para borsasını kullanmayı kolaylaştırmaktadır.

Bitpanda İşlem Ücretleri

Bitpanda’da işlemlerde alımlar için % 1,49 ve satışlar için de % 1,29 ücret alınmaktadır. Bu ücretler, döviz alırken ya da satarken vermiş olduğunuz fiyata dahildir.

Para yatırma işlemleri ise ücretsizdir. Bunun yanında SEPA transferi ile herhangi bir ücret ödemeden paranızı çekmeniz mümkündür. Fakat bazı durumlarda işlem fiat para birimi değişimini içeriyorsa bankanız kendisi için buradan ücret kesebilir.

Bitpanda’da Desteklenen Para Birimleri

  • Bitcoin
  • Ethereum
  • Ripple
  • IOTA
  • Bitcoin Cash
  • Litecoin
  • EOS
  • DASH
  • OmiseGO
  • Stellar
  • ZCash
  • Cardano
  • Ethereum Classic
  • Chainlink
  • Tether
  • Tezos

Başta bu kripto para birimleri olmak üzere pek çok kripto para birimine de erişim sağlayabilirsiniz. Ayrıca başka kripto para birimleri yine kripto para birimi alabileceğiniz gibi fiat para birimleriyle de kripto para birimi alabilirsiniz. Genellikle kripto para birimler USD, Euro cinsinden kullanılıyor.

Bitpanda Kullanıcı Sayısı

Kripto para borsasının kullanmakta olan yaklaşık olarak bir milyon kullanıcı olduğu biliniyor. Bu açıdan Avrupa’nın en önemli ve en büyük kripto para borsalarından biridir. Ayrıca likiditeyle ilgilenen Bitpanda’dır. Alıp satan kişiler kendileridir. O yüzden de çok hızlı işlemler yapmayı başarabiliyorlar. Pratik olarak bu, borsada yer alan kripto para biriminizi satın almak isteyen diğer kullanıcılara bağlı olmadığınız manasına gelmektedir.

Temelde bu platform gerçek anlamda bir ticaret platformu değil. Fakat daha fazla kripto para biriminin çok hızlı değişimleri ya da fiat para birimi için kripto para satın alma ve satma için kullanabileceğiniz bir hizmet platformu olarak çalışmaktadır.

Leave a Reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir