Genelde bu alanda az çok bilgi sahibi olan kişilerin pek çoğu blockchain kavramını duyduğunda bunu Bitcoin ve başka kripto para birimleri ile ilişkilendirir. Böyle bir teknolojinin ödeme aracı olarak ortaya çıkması oldukça ilginçtir fakat böylesine merkezi olmayan bir teknolojinin çok daha fazla kullanım alanı olması mümkündür. Blockchain yapısına bağlı olarak dijital verileri değiştirilemez bir biçimde kaydetmektedir. Bu sayede zincire eklenmiş olan tüm bilgiler oldukça şeffaf bir biçimde her kullanıcı tarafından gözlemlenebilmektedir.
İşte sadece bu özelliklerinden dolayı bile bu teknoloji ekonomi, sosyal ve pek çok endüstriyel sektörde kullanılabilmektedir. Eğer bu sektörlere uygun bir şekilde entegre edilerse kullanım alanı oldukça geniş çaplı olacaktır. Bu açıdan blockchain teknolojisi gelecekte çok daha çeşitli kullanım alanlarında karşımıza çıkacaktır. Günümüzde de aslında bu kullanım alanları yaygınlaşmaya başlamıştır. Mesela, Coco Cola, Lamborgini gibi pek çok marka tedarik zincirlerinde bu teknolojiyi kullanmayı planlamaktadır.
Bilindiği üzere sağlık sektöründe oldukça büyük veri bulunmaktadır ve bunun yönetilmesi gerekmektedir. Bunlar öncelikli olarak hastaların sağlık bilgilerini içermektedir. Fakat bütün sistemi çalıştırmak için gereken ilaçlar, makineler, ekipmanları içerir. Bu teknoloji gerekli verilere sahip olduğundan çok daha güvenli ve şeffaf bir şekilde sağlık sektöründe olduğu gibi pek çok sektörde kullanılabilir. Akıllı sözleşmeler ile birlikte bu teknoloji hiç şüphesiz hayatımızın pek çok alanında karşımıza çıkacaktır.