BlackCoin Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kripto para birimleri dünyasına girmek istiyorsanız farklı amaçlara hizmet edenleri, farklılık yaratabilenleri bulmak bu konuda size faydalı olabilir. BlackCoin de kendi içinde bir amacı olan kripto para birimlerinden bir tanesidir.

blackcoin

Bu kripto para birimi daha çok işlemlerin onaylanma yöntemi ile alakalı özelliklere sahiptir. O da tıpkı Bitcoin gibi blockchain teknolojisini kullanır. Ancak veri doğrulaması konusunda ona göre daha basitleştirilmiştir.

Güvenliğini doğrulamanıza izin vermekte olan açık kaynaklı bir yazılımdır. Pavel Vasin isimli bir Rus tarafından 2014 yılının ilk aylarında piyasaya sürülmüştür. Pavel Vasin’in amacı sadece Proof of Stake ile çalışan bir kripto para biriminin olasılıklarını kanıtlayabilmekti.

Başlangıçta bu kripto para birimi Proof of Work ile başlamış sonrasında aradan geçen bir haftanın ardından da Proof of Stake’e geçiş yapmıştır.

2014 yılının Mart ayında binlerce BlackCoin’in çalınması vakası yaşandı. O yüzden bir süre boyunca ticaret askıya alınmıştır. O dönemde 1 BlockCoin’in değeri 0,40 Dolar iken yaşanan olayın ardından 0,20 Dolar’a düşmüştür.

Aradan dört yıl geçtikten sonra ise 2018 yılının başında 1,30 Dolar’a ulaşmayı başardı. Fakat 2021 yılına ise 0,05 Dolar ile başlamıştır. Günümüzde bu kripto para biriminin 60 Milyon’dan fazla dolaşımda olduğu düşünülüyor. 

BlackCoin Çalışma Mantığı

Pek çok kripto para biriminde olduğu gibi BlackCoin de bütün işlemlerin kaydedildiği blok zincirine sahiptir. Her blokta bir dizi işlem toplanmakta ve hash üretilmektedir. İşlemlerin doğrulanmasının ardından da blok, oluşturulmuş olan son bloğun ardından eklenmektedir. Bu doğal olarak bir blok zinciri oluşturmaktadır.

Bitcoin ve türevi pek çok kripto para biriminde veri doğrulama daha çok Proof of Work yöntemi ile yapılmaktadır. Küresel çapta pek çok bilgisayar bir matematik problemini daha hızlı çözmek için rekabet halindedir. Bu noktada kazanan kişilere ödeme yapılır. Fakat bu doğrulama yöntemi olağanüstü miktarda enerji tüketimine sebep olabilmektedir. Özellikle bu Bitcoin’de had safhadadır.

Proof of Stake’de ise doğrulama sürecine katılmak ile ilgilenen kullanıcı BlackCoin’lerini ağa yatırmaktadır. Bu bir tür depozitodur. Bu sayede yazılım tarafından otomatik bir şekilde yapılmakta olan doğrulama üstüne çalışmasına izin verilmektedir.

Matematiksel problemleri çözmek için rekabet etmekte olan bir pek çok makine yerine doğrulamayı yapmak için bir bilgisayar devreye girer. Eğer doğrulayıcı tarafından bir dolandırıcılık kanıtı bulunuyorsa yatırılmış olan BlackCoin’leri kaybederek cezalandırılmış olur. Böylece bu ağ daha yüksek bir enerji verimliliği ile çalışmış olur. Aynı zamanda işlemlerin gecikme süresi daha düşüktür. Doğrulama yöntemindeki bu farklılıktan ötürü bu kripto para biriminde madencilik işlemi bulunmaz.

BlackCoin Avantajları ve Dezavantajları

En büyük avantajları arasında işlemlerin hızına önemli ölçüde katkıda bulunuyor olmasıdır. Aynı zamanda Proof of Stake yöntemi ile çalışıyor olması enerji tasarrufu anlamına gelmektedir. Tüm bunlara ek olarak fiyatının da sürekli bir artış içinde olmadığını belirtmek gerekir.

Leave a Reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir